Om KMP

Historik

1990 startades företaget KMP Kalmar Maskin Projekt AB. Verksamheten var då i första hand inriktad på förpackningsmaskiner och så småningom olje- och vedpannor. I mitten av 90-talet startades tillverkning av pelletsbrännare och kaminer.


Hösten 2006 förvärvades KMP av Ariterm AB, som sedan dess fortsatt utveckla, tillverka och sälja kaminerna. Från den första juli 2015 är pelletskaminerna tillbaka i det "nya" KMP med samma  personer som en gång startade verksamheten, men nu i Borgholm på Öland.


Företaget har återförsäljare i hela landet, dessutom Danmark, Finland, Norge, England, Estland och Holland.

Vi har tillverkat pelletskaminer i mer än 20 år. Målsättningen var redan från början att konstruera och tillverka pelletskaminer som var lättare att använda, rengöra och underhålla än de pelletskaminer som fanns på marknaden. De skulle dessutom kunna användas som husets primära uppvärmningskälla, vilket ställer stora krav på livslängd och användarvänlighet.


Under åren har fler modeller tillkommit och anpassats efter tidens mode. Den extremt höga verkningsgraden och användarvänligheten har gjort våra kaminer till de mest sålda i Sverige.

– KMP Pellet Heating AB –

Fabriksvägen 1, 387 36 Borgholm

0485-650 480   email@kmp-ab.se